Sfinksi

Sphinx, Durrës, Albania

Përshkrimi:

Shëtitja juaj rreth qytetit të vjetër të Durrësit në mënyrë të pashmangshme do t’ju çojë tek Vollga, shëtitoren e bukur të qytetit bregdetar. Një hap i vogël dhe ju menjëherë do të gjendeni ne bukurinë ngushëlluese e botës së vjetër dhe do të hyni në një të re të gjallë. Kjo shtrirje e gjatë e restoranteve, dyqaneve të akulloreve dhe lojërave është e mbushur me artistë të rrugës, muzikantë. Megjithatë, do të gjeni se Durrësi ka surprizat e tij. Ndërsa arrin shesh në shëtitore, do të vini re një monument i quajtur Sfinks i Durrësit. Kjo nuk është sfinks i rregullt silueta e njohur e të cilit mund të njihni nga histora egjiptiane ose mitologjia greke edhe pse do të njihni modelet e shkallëve nga Piramidat e Madhe të Gizës, si dhe elementë të tjerë tradicionalë që kujtojnë tempuj të lashtë të Diellit. Ndërkohë që ky monument abstrakë i bën jehonë kohëve të kaluara, do të gjesh se edhe ajo qëndron në mënyrë të përsosur midis të vjetrës dhe të resë .

I quajtur edhe Kepi Urban, ky objekt modern arkitektonik shërben si kulmi i tokës dhe detit të Durrësit. Ajo lidh shëtitoren dhe sheshin me detin Adriatik në një vijë të pastër të gurit të bardhë dhe shkallëve në kaskadë, të gjitha të bëra nga gurët dhe materialet lokale. Drita e diellit reflekton bukur Sfinksin, duke evokuar efektin magjik të ishullit të Santorini. Këtu, ju mund të shikoni ato rrezet diellore të mrekullueshme të Adriatikut, të mrekullueshëm dhe të gjallë, në të gjithë lavdinë e tij.

Popullariteti i Sfinksit është rritur me shpejtësi që kur është ndërtuar në vitin 2015 nga BOOM Landscape dhe CityForster, ekspertë të peizazheve poetike dhe hapësira të qëndrueshme publike. Ky Sfinks i gjithanshëm është për ju që ta përdorni si ta shihni të arsyeshme. Fëmijët luajnë dhe luajnë gjithë ditën. Çiftet zgjedhin një vend të veçantë. Një hap poshtë dhe ju jeni në det. Një hap prapa dhe do të gjeni veten në mes të atmosferës festive të shëtitores. Megjithatë, diçka më thotë se ju do të uleni këtu dhe ky sfinks të zbulojë sekretet e tij magjik për ju.

Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Informacion shtesë:

Kategoria:
Paketa: