Amfiteatri Boutique Hotel Durres

Rruga e Kalasë, Durrës, Albania
+355 522 31100

Përshkrimi:

Kanalet Tona:

   

Kategoria: Hotel

Amfiteatri Boutique Hotel është një akomodimet që ndodhet në qendër të Durrësit, vetëm pesë hapa larg nga Amfiteatri i Durrësit, më i madhi dhe më i rëndësishmi, jo vetëm në Shqipëri, por edhe në Ballkan, është ndërtuar në fillim të shek të II të e.s gjatë sundimit të perandorit Trajan.
Hoteli siguron të gjitha komoditetet që ju nevojiten për tu ndjerë si në shtëpinë tuaj. Edhe pse e vogël, kjo ndërtesë e restauruar 100-vjeçare fsheh disa thesare sekrete.
Zbuloni një koleksion unik të fotografive të rralla të Qytetit të Vjetër të Durrësit dhe amfiteatrit, të ekspozuar për ju ku mund të shijoni dhe mëngjesin.
Shijoni pamjet befasuese të diellit që lindin dhe perëndojnë në detin e bukur Adriatik, ndërsa udhëtoni në kohë pa patur nevojë për një makinë kohe, amfiteatri do të jetë vetëm prapa dritares tuaj të dhomës tuaj ku nuk mungon ajri i kondicionuar, Free WIFI dhe TV.
Ndërkohë, ne do të sigurohemi që të kënaqeni plotësisht me mikpritjen dhe ushqimin tonë shqiptar, në mënyrë që ta bëni këtë një përvojë të paharrueshme dhe të mbeteni të kënaqur.

Adresa: Rruga e Kalasë, Durrës, Albania

Web f Insta                                                        Rezervo

Orari:

00:00 - 00:00

Informacion shtesë:

SFINKSI

Durres Albania
info@albania-discover.com

Përshkrimi:

Një shkallare në formë trageti, e njohur si “Sfinksi”, është realizuar rreth 2 vite më parë, në fund të shëtitores “Taulantia”. Një nga vendet më tërheqëse në Durrës për të realizuar sete të magjishme fotosh.

Informacion shtesë:

Kategoria:
Paketa:

Përshkrimi:

“Rotonda”; “Roman Baths / Thoughts” under the Palace of Culture “Alexander Moisiu”, as well as “Topi Hussein”, behind the courthouse and prosecution building. All three of these monuments are very close to each other, so they are an easy destination to visit and represent a special attraction for cultural tourism in the city of Durres, being located near the historic center of the city. Systematic maintenance of maintenance workers makes these monuments highlights their cultural heritage values.

Informacion shtesë:

Përshkrimi:

The Durrës amphitheater is a unique public monument in our country. It was built near the traditional city center, on the field ground and partly on the hill. It is regarded as the architectural and architectural clock of ancient times and the work of local masters. It has a 136 mm diameter ellipse and about 20m height. It was built at the beginning of the century. II, at the time of the Roman Emperor Trajan (98-117). In it it was about 15-20 thousand spectators. who followed the matches between the gladiators. It had the main entrance from the north and an exit to the south on the same axis. The eastern facade of the city center has been double-faced with arches and columns and above them a decorative window structure. Discovering the arena would clarify the function of the amphitheater. Games at the ancient amphitheatres were banned by the Roman emperor Honor in 404 e.re. The discovery of the amphitheater started in 1966 until 1970. Parallel with the monument, medieval graves were discovered in the arena area. In the following years, several expeditions were carried out, which have completed the documentary and architectural records on this monument.

Informacion shtesë:

Përshkrimi:

“Durrës, since its founding was defended with surrounding walls built with cyclopopic blocks. On this basis in the following centuries until the Illyrian and Roman civilian period, the city walls expanded along with its topographic development. The surrounding walls that are seen today were built by the Byzantine Emperor Anastasia I (491-518), originally from Durres, after the damage caused by the catastrophic earthquake of 345. He defended the town with three rows of tulle walls, of which 500m are stored. length on the JP side. The perimeter of the fence reached 3.5km., 18m height. and width 3.50m. This protective system was reinforced with five-cornered towers, 60-65m away. from each other. The latest interventions are those of the Justinian goddess (527-565). In the nineteenth century. XIII (1272) Charles Anzhu and Karl Topia in the nineteenth century. XIV (1350), also performs protective reinforcements. The passage of Durres under the Venetian invasion (1392-1501), for 109 years was accompanied by intervention in the defense system, with circular towers.
The Ottoman invasion on 13 August 1501 reduced the city to the JL (Lagjia Kala) border by enclosing an 800m wall, 6 times smaller than the Byzantine fence. Turkish wall descends from 59m quota. and at its length, the tower was built with the clocks of the city. Turkish walls were reinforced with towers and pillars as well as two main gates located on an axis, the “”Great Gate”” and the “”Gate of the Sea””.

Informacion shtesë:

Bashkia e Qytetit

Sheshi Liria, 15, Durres Albania

Përshkrimi:

“The city hall was built in 1929 on the traditional square of Durres. It is designed with three floors and basements. The first floor, at the entrance of the facade, is treated with three arches, while the second floor above it is with a balcony with columns. Corner with a square stack, to the left, where the city’s clock is located. The façade is decorated on both sides with medallion-like reliefs, with the symbols of the sailing ship and the cluster of wheat.

Informacion shtesë:

Përshkrimi:

“The circular tower (Torra) was built in the 15th century. XV on the Byzantine tower. This is evidenced by the presence of blocks from the previous fence, architectural fragments and antique reliefs. The tower has a diameter of 16m and a height of 9m. At the tower you enter through a brick-shaped door. The tower is equipped with 5 turret and 3 compartments. The perimeter above is closed with bedracks. The interior is built of dome-shaped bricks. Climbing in height is done internally, with narrow and steep stairs.”

Informacion shtesë:

Kategoria:
Paketa: